Læserbrev, JV, d. 11.3.2021

Mariane Nygaard Holm, Søren Lassens Vænge 12, Blåvand

 

Blåvand er en populær turistdestination, og med det følger mange gæster. Det er godt for byens erhvervsliv, og vi fastboende er glade for, at der er indkøbsmuligheder.

Rigtig mange danskere har under corona-nedlukningen fået øjnene op for Vesterhavet. Det er forståeligt, at mange søger udenfor de store byer for at nyde naturen i disse tider. Men her er meget tæt af mennesker specielt i weekenderne.

“Vi, der bor her hele året, kan frygte, at det, vi ser nu, kun er startskuddet til den udvikling, der vil følge i kølvandet på lokalplanernes tilladelse til kæmpe udlejningshuse.”

Vi har vænnet os til, at sommeren og efterhånden også forår og sensommer regnes for højsæson.I år har både efterår og vinter budt på næsten fuld belægning. Det er såkaldt helårsturisme for fuld udblæsning.

Vi, der bor her hele året, kan frygte, at det, vi ser nu, kun er startskuddet til den udvikling, der vil følge i kølvandet på lokalplanernes tilladelse til kæmpe udlejningshuse. Det er investeringsobjekter kun opført med maksimal udlejning for øje. Dem er der allerede rigeligt af i Blåvand.

Det, vi ser nu, giver anledning til bekymring på Blåvand og naturens vegne. Overturismen skader ikke kun byen og dens omdømme. Den nedslider også den natur, der er Blåvands største aktiv.

Hvis ikke Blåvand skal ende som en overudnyttet turistdestination, er det vigtigt at trække i bremsen nu!

Derfor dette opråb fra Blåvand om at tage de smukke ord om kvalitetsturisme og bæredygtighed alvorligt, før det er for sent. Lyt til dem, der bor og færdes her og til dem, der siger, at kvalitetsturisme og bæredygtighed er vejen frem for dansk turisme.