Håndtering af dyr i skov og på strand

I Blåvand er der et rigt dyreliv både i skovene og på stranden. Især kron- og dyrevildt er også hyppige gæster i sommerhusområderne. Ud over at nyde synet af dem, opfordrer Naturstyrelsen også til, at man følger visse forholdsregler. Det samme gælder sæler og fugleliv på stranden.

Vær med til at give dem de bedste betingelser ved at forstyrre dem mindst muligt.

krondyr

Naturstyrelsen har lavet en lille oversigt med gode råd til håndtering af kron- og råvildt. den findes både på dansk og tysk

Især i sommermånederne kan man støde på  ‘forladte’ sælunger på strandene. På Naturstyrelsens hjemmeside kan man læse om, hvilke forholdsregler, man bør iagttage.

I takt med det stadigt stigende antal turister i Blåvand, har der på det seneste været røster fremme om, at det nedslider naturen og ødelægger fuglelivets eksistensgrundlag. Det er især jagten på mågerne, der hentydes til. Hvad der ved første øjekast kan synes som en uskyldig handling – nemlig at lade sin hund eller børn jage mågeflokkene op for med kameraet at forevige situationen, kan betyde, at de stresses og ikke får tilstrækkelig føde. Det er ikke den ene eller tiende gang, det sker. Men når de er nødt til at lette måske 1000 gange på en dag, så begynder det at blive kritisk, ifølge ornitologerne på Fuglestationen.